Syntese av melamin servise

Melamin servise tilhører polymer, en forkortelse for MF, dets monomer for formaldehyd og melamin. Under reaksjonen ble 37% formaldehydoppløsning brukt, og molforholdet mellom formaldehyd og melamin-monomerer var 2-3.

Resultatene viste at med økningen i mengden formaldehyd økte mengden formaldehydbinding, og reaksjonen var lett. Ved å endre mengden formaldehyd kan melaminharpiks oppnådd fra forskjellige hydroksymetylmelamin fremstilles. Når pH i reaksjonssystemet er 8,5, er sidereaksjonen mindre, og reaksjonen er lett å kontrollere. Høy temperatur, rask reaksjonshastighet, i området 54 ~ 80 ℃ på formaldehydbindingsmengden med liten innvirkning.

Det første trinnet i reaksjonen er å danne forskjellige antall n-hydroksymetylsubstituenter, som deretter blir ytterligere kondensert til lineære harpikser. Generelt varierer molekylvekten til produktene med reaksjonsbetingelsene, alt fra vannoppløselig til vannoppløselig og til og med dannende uoppløselig faststoff. Melaminharpiks ved romtemperatur herder ikke, generelt trenger den å herdes ved 130 ~ 150 ℃. Forskning viser at tilsetning av en liten mengde syre som katalysator under herding kan forbedre herdingstakten. Den herdede melamin-formaldehydharpiksen er fargeløs og gjennomsiktig, stabil i kokende vann, og kan til og med brukes ved 150 ℃, med selvslukkende, anti-lysbue og gode mekaniske egenskaper.

© Xiamen Bestwares Enterprise Corp., Ltd